Contactverlies leidt tot levenslange schade

“Maak contactbreuk met het eigen ouders kinderen ziek?” Een analyse van wetenschappelijke literatuur door tandarts Anna Prins en internist Prof.Dr.med. Ursula Gresser. Er zijn slechts een paar studies die zich bezighouden met de kwestie van de gevolgen voor de gezondheid van het verbreken van het contact tussen kinderen en hun levende biologische ouders (uithuisplaatsen en overlijden). De hier gepresenteerde onderzoeken komen tot de volgende conclusie:

Contactverlies met de biologische ouders leidt tot aanzienlijke gezondheidsproblemen die een leven lang kunnen duren

Jongens en meisjes kennen dezelfde gevolgen voor de gezondheid. Vanuit medisch oogpunt kan de consequentie van deze inzichten, opgedaan door wetenschappelijk onderzoek, dienen contractbreuken tussen kinderen en hun levende ouders te worden voorkomen.
De huidige onderzoeken vermelden meestal geen verschillen in de oorzaak van het staken van contact, zodat de contactonderbreking, ongeacht de externe omstandigheden voor de kinderen, een ernstig trauma met langdurige schade aan de gezondheid betekent.
Voor een meer geavanceerde wetenschappelijke beoordeling zou de invoering van een register van gevallen van contactuitval in combinatie met een meldingsplicht voor artsen en autoriteiten/ ‘jeugdzorg’ nuttig zijn.

Lees hier het artikel (NL) en het gehele onderzoeksrapport (Duits)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.