Stel (vader)verstoting strafbaar

Afgelopen week was er opnieuw aandacht voor ouderverstoting in de media. Advocaat en ervaringsdeskundige op dit gebied, Richard van der Weide trad in de openbaarheid om een lans te breken voor al die kinderen die ongewild het contact verliezen met een van hun ouders. Ook Ivo Vrijkotte werd geïnterviewd in een aflevering van Hart voor Nederland van SBS6.

4 reacties

  1. Hier het zelfde mijn partner vecht al jaren voor zijn kinderen toen 4 en 2 nu 10 en 13 de oudste gelooft zo in mamas verhalen die wil zelf niet meer. Partner wint elke rechtzaak heeft bezoekrecht en gedeelt gezag maar krijgt de kinderen nooit te zien. Altijd andere redens. Als laatste mag hij een deurwaarder in schakelen op eigen kosten om dat de rechtbank haar een boete van 150euro per x heeft opgelegt maar ze zit in bijstand en hij mag niks weghalen wat hier aan de norm voldoet dus vader heeft niks aan deze straf . Hij wint en heeft rechten op papier zij heeft in praktijk gewonnen. Zo oneerlijk . Elke keer duizende euros voor advokaat zodat wij niks over houden per maand en zei heeft recht op bijstand dus gaat elke keer weer in verweer. Kost haar bijna niks dus waarom niet. Het is oneerlijk . Deze mnd weer gerecht gewonnen waarbij ze verplicht is de kinderen re stimuleren naar de vader te gaan als ze dit niet willen wordt ze geacht een derde bemiddelaar in te schakelen. Ze reageert zoals gewoonlijk niet en geeft niet thuis. Wat heeft een cader dan aan zon uitspraak ???

  2. Ook ervaren, rechter gebied omgang, geen boete op niet naleven. OM wil niets, ook al is art. 279 WSr volgens de HR het handvat. Hoofd OvJ Nieuwenhuizen van het Parket Den Haag is zelfs denigrerend aangaande vaders die aangifte willen doen. Hij doet er ook alles aan om niet te hoeven vervolgen. Hij wordt daarin gesteund door de leiding van het OM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.