Visie van de Rechtspraak en Reactie verstoten ouders

In 2015 gingen in Nederland 36.000 ouderparen die getrouwd waren uit elkaar. Als gevolg daarvan werden 37.500 kinderen betrokken in een echtscheiding.

visiedocument-vechscheidingen
Reactie

2 reacties

  1. Bedankt voor het uitgebreid uitwerken van jullie visie. Het laat mij zien dat ouders die voor hun kinderen op willen komen “niet alleen vechten”, maar uitstekend in staat zijn tot een discussie op het niveau waar een gesprek gevoerd dient te worden. Ik vind dit een sterk discussie stuk.
    Mijn aanvulling bij punt 7. Het is aan een kind te leren omgaan met beide ouders. Het is niet aan 1 ouder om de andere te “ont-ouderen”. Een kind dat om moet leren gaan met een ouder die het slecht behandeld (heeft) in enige vorm, heeft daarmee een pittige opdracht. Steun, begeleiding en zo nodig therapie is hier zeker op zijn plaats. Oordelen of uitsluiten door volwassenen helpen een kind niet.

  2. Wij herkennen een groot deel van het stuk. In onze casus is echter de ouder die frustreert, ook de ouder die het kind slecht behandeld heeft. De rechtszaak van deze ouder heeft zorg gedragen dat de kinderen bij de welwillende ouder mochten blijven wonen. Het contact loopt via kaartjes, omdat deze ouder hulpverlening traineert, omdat er geen geen sprake is van zelfreflectie. Wij kunnen ons niet vinden in de aanvulling bij punt 7: de volwassenen zijn verantwoordelijk om zorg te dragen voor een Circle of Security voor het kind.Ook na de scheiding. Wij verwijzen mevrouw Janssen graag naar ” Villa Pinedo brief aan volwassenen” , waarbij ook het netwerk van de ouders wordt aangesproken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *