nlenfrde

Goedemorgen Anna,

Open onderstaande link en lees dit artikel. Ter bewustwording. 

https://www.haarlemsdagblad.nl/nieuws/haarlemse-vader-toont-aan-politie-meet-met-twee-maten-bij-ruzie-om-kinderen

Zelf ondervind ik dit nu ook, maar dat wordt een andere blog. Feit is dat de instanties maling hebben aan de wet en landelijke regelgeving. Eigen beleid gaat voor alles. Of dat nu bij de politie is, of bij de Raad van Kinderbescherming (waarheidsvinding) of bij Jeugdzorg (eigen huisregels gaan boven de wet en wie is die minister wel niet?!. Geluidsopnames in ons bezit).

Vandaag komt Patrick Damhuis aan in Den Haag, na een voettocht/kruistocht tegen ouderverstoting. Hij marcheert door naar de manifestatie waar het FNV zich hard gaat maken voor 700 miljoen extra erbij. Water dragen naar de zee zo lang het kind als verdienmodel wordt gezien. Dan kun je investeren in van alles, zo lang de uitvoerders worden teruggefloten door de directies heeft dit alles geen zin.

Stapje voor stapje Anna! En dit gegeven, in combinatie met de schriftelijke vragen die Vera Bergkamp aan de minister heeft gesteld inzake de weigerachtige houding van de politie, gaan hopelijk er nu voor zorgen dat Bas van ’t Hoff (VKC) uitgenodigd gaat worden op het Ministerie van J&V, om nogmaals de rol van de wijkagent, als mede het uitvoeren van art 279 WvSr , goed uit leggen en dat het Ministerie er voor gaat zorgen dat Bas en zijn collega Benjamin worden vrijgespeeld opdat zij alle korpsen af kunnen lopen en goede uitleg kunnen geven over ouderverstoting, plus hoe daar effectief tegen opgetreden kan worden. 

Zodra een verstoter niet langer beloond wordt, gaat het veranderen en zeker 80% schelen. Dat dit baantjes gaat kosten is een feit. Jammer dan. 

Waar wij naar toe willen werken is simpel en ontstellend dat dit nog niet landt waar het ertoe doet: Erkenning houdt automatisch in dat er ook gezag is (en dus een vader niet afhankelijk is van een handtekening van moeder!). Als ouders uit elkaar gaan, is een omgangsregeling op papier genoeg. Dus ook een convenant telt, mits er beide handtekeningen onder staan. Wordt de omgang gefrustreerd, dan is er een actieve rol voor de wijkagent. Blijft de weiger ouder volharden zal de politie in combinatie met het OM repressief moeten optreden. Blijft de weiger ouder dan nog volharden, zit er niets anders op dan het kind te bevrijden van geestelijke kindermishandeling en is wijziging hoofdverblijfplaats de enige uitkomst. 

Anna, graag een reply dat je ons bericht serieus oppakt.

Annemarie van Mackelenbergh