nlenfrde

Beste ouders,

Tot ons groot verdriet blijft iedereen in de keten ouderverstoting ontkennen en/of bagatelliseren. Ook worden wij van het kastje naar de muur gestuurd. Als je de politiek, of onze website, een beetje volgt weten jullie dat wij passende oplossingen hebben.

Bijvoorbeeld: Rol van de politie zoals die zou moeten zijn inzake omgangsfrustratie

Let wel, de mogelijke-de-escalerende rol vanuit de politie/wijkagent komt vanuit de politie zelf! Dit zal zeker 80% van komende ouderverstoting gaan schelen. Ontstellend dat de politie/het OM daar niet aan willen!

Er zit niets anders op; zo lang wij makke schapen zijn, zal er niets veranderen. Dus moeten wij het systeem zodanig belasten, binnen de wet en met onze beperkte mogelijkheden, zonder dat het ons een cent kost. Ja, het kost wat tijd, maar geloof ons, het levert je ook heel veel op.

Vraag inzage op in jouw politie dossier. Vergeet niet een kopie van jouw legitimatiebewijs toe te voegen en verstuur deze brief liefst aangetekend, want anders doen ze alsof ze de brief niet hebben ontvangen.

Waarom?!

Ten eerste is dit jouw recht en als jij werkelijk te maken hebt met ouderverstoting dan 10 tegen 1 dat jouw ex, achter jouw rug om, al tijden bezig is met beeldvorming. Beeldvorming? Ja, jouw ex en/of familie/‘vrienden’/kennissen/buren, nou ja, bedenk het maar, allen kunnen meldingen doen.

Meldingen worden klakkeloos genoteerd door een BOA of agent. Worden niet op waarheid nagetrokken, op feiten gecontroleerd. Al deze meldingen vormen wel een dossier! Al deze meldingen kunnen wel leiden tot een triage overleg. Degene die een melding doet, krijgt daar wel een soort procesverhaal van mee; wat jouw ex wel als bewijs naar voren zal schuiven, waar die maar kan. “Kijk, het staat zwart op wit, dus het is waar”.

Van meldingen heb jij geen weet! Maar deze meldingen keren dus wel tegen jou. Word jij raar ontvangen bij instanties, krijg je van de school te horen dat je niet meer op het plein mag komen of naar een happening van jouw kind. En… deze meldingen vindt jij in één keer terug in de processtukken. Zwart op wit, waar rook is, is vuur. Kom jij bij de politie met een echte aangifte, dan wordt jij raar/apart behandeld, want tja, die agent heeft net achter jouw naam heel wat beeldvorming aangetroffen.

Meldingen, waarvan jij geen weet hebt, vormen dus een dossier dat zich tegen jou keert

Dus eis die inzage en met onze brief kan die niet geweigerd worden. De politie probeert het af te houden. Als jij niet aangetekend opvraagt, zal je helemaal niets horen. Immers, de politie zal doen alsof die niets ontvangen heeft.

Vervolgens krijg je een soort overzicht staat toegestuurd (aangetekend…grappig, het mag wat kosten). Of je hiermee genoegen neemt. Nee, natuurlijk niet. Daarna krijg je een uitnodiging, waar jij persoonlijk naar toe moet. Je mag wel iemand bij je hebben en doe dat ook. En nee, dat hoeft echt niet jouw advocaat te zijn. Denk aan bijvoorbeeld jouw huidige partner.

Inzage houdt dus in dat je dat doet, inzien, bekijken. Je mag geen kopieën maken, geen foto’s. Er zitten twee privacydesk functionarissen tegen over jou die melding per melding/ situatie per situatie/ aangifte per aangifte overhandigen. Wederom; het mag wat kosten...

Lees kritisch en je mag aantekeningen maken. Doe dat dan ook: PL nummer, datum, tijd en dan heel kritisch lezen en vervolgens opschrijven. Staan er rare zaken in zoals medische diagnoses (man is een narcist, vrouw heeft borderline etc.) dan meteen reageren; Hoe zo?! Hebben jullie een medisch dossier????

De privacydesk functionarissen hebben, als het goed is, een standaard formulier bij zich en vraag er anders naar: de artikel 28 procedure. Dat kan jij ter plekke invullen. PL nummer erbij en de reden waarom jij die melding, of passage in de melding uit jouw dossier wil hebben. Prachtig woord is daarbij ‘framing/beeldvorming”

LET OP: vul dat formulier ter plekke in, anders moet jij thuis een artikel 28 procedure opstarten en die is ingewikkeld, kost een hoop tijd en gedoe.

Jij krijgt uiteindelijk aangetekend over de post vanuit de politie te horen dat ze de rechtbank hebben aangeschreven en de gewraakte meldingen /passages worden verwijderd. Wat weer heel belangrijk is voor jouw dossier en mogelijke rechtszaken.

Natuurlijk moet je ook noteren wat er van jou in die meldingen staat en geloof mij, jij kan tussen de regels heus wel lezen wie dit over jou gezegd heeft; tegen die persoon kan jij dus aangifte doen mbt laster/smaad/belediging. Of mbt het plegen van valse aangiften. Ook strafbaar. En heeeee, wederom kost dit jou tijd, maar geen geld.

Nu kan het zijn dat je blaadjes krijgt voorgelegd die helemaal zwart zijn. Namelijk heel veel wordt geanonimiseerd. Om de melder/aangever te beschermen, zogenaamd. Heel apart, want het lijkt wel alsof de agressor/verstoter ruim baan krijgt om jou af te schrijven, maar jij mag dan niet weten wat er eigenlijk over jou wordt verteld. De politie beroept zich dan op artikel 27b. 

Dan gaat de politie handig doen; je mag een rechtszaak opstarten om volledige inzage te verkrijgen. Ingewikkeld en kostbaar. Waarbij het zelfs onzeker is of de rechter de politie gaat opdragen die anonimisering  op te heffen

Ook daar kan je iets aan doen; schakel de Autoriteit Persoonsgegevens in en dien al daar een klacht in. Met een cc naar de Nationale Ombudsman. Want de politie maakt te vaak oneigenlijk gebruik van artikel 27B. Plus het feit dat dit dus weer gratis is, dus waarom ingewikkeld doen?!

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/zelf-doen/privacyrechten/klacht-indienen-bij-de-ap

Daarbij komt, je hebt weer een plek om jouw nood te klagen. Als je dus dan die Autoriteit Persoonsgegevens inschakelt en de Nationale Ombudsman erbij betrekt, mail ze dan ook de folder voor de instanties van ons.

Naast het feit dat jij dus je wendt tot die Autoriteit Persoonsgegevens dien je ook een klacht in tegen deze hele gang van zaken bij de politie zelf. Kinderlijk eenvoudig, via hun website, waarbij je dus niet alleen er iets van gaat vinden dat de politie in jouw ogen te veel anoniem heeft gemaakt, maar vooral dat er zorgwekkende meldingen zijn gedaan, die niet op feiten/waarheid zijn nagetrokken en achter jouw rug om een eigen leven zijn gaan leiden.

https://www.politie.nl/contact/klachtformulier.html?sid=cd29f816-dc16-43d1-a509-100969e1d33d

Als je die klacht indient en doe dat dan ook, mail meteen de folder voor de politie als bijlage erbij. Bij deze klacht ook een cc naar de Nationale Ombudsman https://www.nationaleombudsman.nl/klacht-indienen/uw-klacht. Schrijf desnoods slachtofferhulp aan (folder voor instanties erbij) https://www.slachtofferhulp.nl

Maak het groot!

Beste ouders, als we dit massaal gaan doen, met de cc’ s naar de diverse instanties, vergezeld met de folders per beroepsgroep, dan belasten wij niet alleen het systeem, wij maken het probleem inzichtelijk. Zo maken wij het verschil voor elkaar en voor andere ouders en zorgen wij er voor dat de druk vanuit onder, het plebs, de burger, toe zal nemen. Goed willende mensen binnen de keten (Politie, Autoriteit Persoonsgegevens, Nationale Ombudsman, Slachtofferhulp en ja, zelfs een enkele rechter) hebben ons het advies gegeven dit zo samen te doen. Nou ja, eerlijk gezegd gesmeekt om dit zo te doen. Moet je nagaan, intern krijgen eigen mensen zelfs de nodige verandering niet voor elkaar. Laten we ze dus een handje helpen

Vandaar deze oproep!