nlenfrde

Heb jij te maken met een pathogene ex? Dan is jouw tegenwicht, jouw invloed van zeer groot belang. Wordt geen 'pretparken ouder', maar neem of jouw verantwoordelijkheid en ga voor een 50/50% verdeling, of maak er het beste van, maar weet dat je voorsorteert op heel veel ellende en wellicht op ouderverstoting, daar jij onmogelijk in één weekend per 14 dagen genoeg anti gifstoffen in die hersenen kunt planten om verwijdering tegen te gaan.

Jij zult dan elke keer, wanneer jij jouw kinderen treft, getest worden, bevraagd en geloof ons, niemand houdt dit vol… Je mag het proberen, maar zet je dus schrap en hopelijk had je een hele goede relatie/band met jouw kind voordat jij ging scheiden of heeft jouw kind een heel sterk karakter, of is jouw ex (met vaak diens nieuwe liefde) zo gemeen, dat je het redt.

Maar bij 16.000 kinderen per jaar wil dat toch niet lukken. 

Geen goed of fout, maar dan is wellicht verder gaan met jouw leven en bedenken dat 'ze elkaar verdienen en het wel best is zo' handiger. Want om nou mentaal, fysiek en financieel leeg te lopen op een kansloze exercitie is aardig destructief Daar schiet jouw kind net zo goed niets mee op. En jij al helemaal niet.

Dus ga voor die 50/50% verdeling of, nog beter, voor wijziging hoofdverblijfplaats en dat jij het grootste gedeelte van de tijd voor het kind fysiek zorgt en dus de juiste invloed hebt.

Nu wordt ons vaak co-ouderschap ontzegd omdat communicatie een dingetje is. Of dat jouw fysieke verschijning al te belastend is voor jouw ex. Fijn dat ze daar mee aankomen; beste rechter, zet er maar een flink schot tussen, opdat wij ons helemaal NIET met elkaar kunnen bemoeien: Parallel Ouderschap

Onderstaand een bijdrage van een ouder: 

Deze ouder is gaan zoeken naar de motivering waarom dus die co-ouderschap belangrijk is. Denk daarbij aan een veilige hechting bij kleine kinderen. Denk daarbij aan de sociale, emotionele en identiteitsontwikkeling van kinderen. Erg leuk dat deze ouder quotes en onderbouwing aandraagt van wetenschappers die goed vallen bij het minisite en de instanties… omdenken heet dat ;)