nlenfrde

Te triest voor woorden, maar helaas, het is niet anders, als wij, ouders/burgers, niet opstaan en ons uitspreken, gaat de mishandeling, het misbruik, de uitbuiting, niet alleen door, nee, die wordt erger.

Wij kennen Marsha Pinedo al vanaf het eerste moment dat Herken Ouderverstoting ontstond.

Meteen na de oprichting zijn wij persoonlijk het een gesprek aan gaan met Marsha Pinedo. Zij legde ons toen het idee voor om met buddy’s te gaan werken.

Wij hebben haar toen uitvoerig gewaarschuwd. Doe het niet! Zeker niet zo!
En als jet het al doet, heb de juiste begeleiding, de juiste professionals in huis om de buddy’s te begeleiden.

Diverse congressen hebben we elkaar ontmoet en Marsha plenair bevraagd hoe Villa Pinedo dealt met kinderen die in een loyaliteitsconflict zitten, of dreigen te komen. Wat haar kijk is op complexe scheidingen, waarbij 1 ouder het gevecht gaande houdt en de uitwonende ouder (en vaak diens achterban) uit het leven van de kinderen bant. Hoe Villa Pinedo omgaat met al die kinderen die ‘last’ hebben van een pathogene ouder.
Want, laten we wel wezen, een gezonde ouder gunt hun kind alle support en liefde van ieder die het kan geven, dus zeker ook van de uitwonende ouder
Marsha had op geen enkele vraag van ons antwoord.

We hebben gemaild, aangeboden ook een keer met buddy’s te komen praten, daar de ondersteuning voor de buddy’s nu zodanig is dat wij grote vraagtekens en zorgen hebben.

Marsha is met meerdere buddy’s naar ons symposium gekomen. Regelmatig spreken we radeloze buddy’s, die vastlopen in hun eigen proces.

Dat Villa Pinedo een verschil maakt, zal Herken Ouderverstoting zeker niet ontkennen. Voor de kinderen die te maken hebben met ‘normaal’. scheidende ouders, is het een prima platform.
Als buddy’s dus vragen zouden krijgen van deze 85 % kinderen, is er niets aan de hand.

Maar wat wil nou het geval zijn, Marsha Pinedo zegt het zelf tijdens het webinar voor de professionals, 4 oktober 2019; het gros van de kinderen die een beroep doen op een buddy kampt met het gevoel te moeten kiezen, zit met loyaliteit issues…. Zijn dus kinderen die bij de 15% horen die verwikkeld zijn in een complexe scheiding, want ‘normale’. ouders nemen de brief van VP ter harte en vermijden dat kinderen afscheid moeten nemen of gaan nemen van de uitwonende ouder.

Erger, wat blijkt uit haar eigen interviews en die van de buddy’s; ze hebben geen antwoord op het feit dat de verstotende ouder geen verantwoording neemt voor het gedrag. De buddy’s krijgen niet de juiste tekst en uitleg, waardoor ze verder zouden komen in het verwerking proces, om het het generatie-op-generatie patroon kunnen doorbreken!

Met andere woorden; VP ontfermd zich over een geheel andere doelgroep dan zij beweren te doen en hebben daar niet de juiste mensen voor om dit integer en goed te doen.

Dat valt de buddy zeer zeker niet te verwijten en het is stuitend dat deze buddy’s niet de juiste inzichten en hulp krijgen. Zo wordt mishandeling in stand gehouden. Gratis en voor niets….

Marsha Pinedo zit in het old girls netwerk. Prima, je hangt een bord coach bij de deur en dat maakt jou een specialist? Nee, daartegen verzet Herken Ouderverstoting zich om de simpele reden dat dit contra productief is.

In plaats van integriteit en voortschrijdend inzicht te tonen en te onderkennen dat ouderverstoting voor haar en Villa Pinedo een brug te ver is, blijven ze de ingezette koers varen.

 


Het is onze plicht dat te adresseren en iedereen te waarschuwen.
Onderstaande mail ‘moest’ derhalve verstuurd worden:


 

Mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Cc Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Geachte heer/mevrouw,

Met teleurstelling heeft Stichting Echt Scheiden zonder Schade kennisgenomen van deelname van het buddyprogramma aan de appeltjes van oranje.

  • Dit initiatief van Marsha Pinedo, zelf slachtoffer van een complexe scheiding, legt alle verantwoording voor de problematiek rondom een scheiding op de schouders van kinderen. Kinderen die de gevolgen van hun beslissing nog niet kunnen overzien en die juist zelf ondersteuning nodig hebben, om het trauma veroorzaakt door de scheiding op de juiste manier te kunnen verwerken.
  • Er wordt informatie met kinderen gedeeld die enorm schadelijk is voor de gezonde transitie van het gezin-voor-de-scheiding, naar het gezin na-de-scheiding. Een kind het advies vanuit de Villa geven dat het een advocaat en rechter moet benaderen als het een van de ouders niet meer wil zien, is maatschappelijk en ethisch onverantwoord. Vooral om dat er wel degelijk hulp op dit gebied beschikbaar is, zij het binnen de klinische psychologie.