nlenfrde

"De laatste scan in de stapel was opvallend vreemd. In feite leek het precies op de meest abnormale scans die ik zojuist had geschreven, wat suggereert dat het arme individu waartoe het behoorde een psychopaat was - of op zijn minst een ongemakkelijk aantal eigenschappen met een gedeeld had ... Toen ik erachter kwam wie de scan behoorde toe, ik moest geloven dat er een fout was .... Maar er was geen fout gemaakt. De scan was van mij."

Oeps.

psychopathbrain

Hersenscans van Dr Fallon en familie. 

Je bent een wereldleider op het gebied van hersenbeelden voor gewelddadige criminelen en psychopaten en je vindt dat je eigen breinbeeld dat van een psychopaat is. JIJ bent een psychopaat. Dat moet moeilijk zijn. 

Fout.

Dat is wat een normaal mens zou denken; we hebben empathie, we hebben emoties. De psychopaat zal niet (laten) kijken hoe hij dit in een persoonlijk gewin kan veranderen . En zo deed Dr. Fallon dat ook; Zonder empathie voor wat deze publieke kennis zou doen met zijn naaste familie, veranderde hij zijn ontdekking in een boek over het betreden van de duistere kant van het brein van een psychopaat, inclusief zijn familiegeschiedenis van gewelddadige moordenaars en psychopaten. Als klap op de vuurpijl zocht hij vervolgens publiciteit met een enorme mediacampagne. Boekverkoop = geld.

En ik spring op de bandwagen, omdat zijn verhaal van extreem belang is voor voogdij over kinderen en er 4 redenen zijn waarom;

  1. Psychopathie heeft een genetische link; het gaat van ouder op kind over. Een kind van een psychopaat loopt risico .
  2. Psychopathie zit in de hersenen, het is niet te genezen. Gedwongen gezamenlijke voogdij, ouderschapscoördinatoren, therapie, enz. Zullen de situatie niet verbeteren.
  3. Hitler tegen Dr Fallon; De misvatting van de maatschappij over de gewelddadige versus sociaal 'aangepaste' psychopaat.
  4. Het kind maken of breken ; Invloeden in de beginjaren.

1.  De genetica van psychopathie

Ja, psychopathie gaat van genderdrift van ouder op kind over. Dr. Fallon vertelt in zijn boek over verschillende gewelddadige (en beruchte) moordenaars die met hem te maken hebben. Hij heeft op zijn zachtst gezegd een zeer interessante stamboom.

Onderzoek heeft aangetoond dat antisociale persoonlijkheidsstoornissen (psychopathie) een genetische component van ongeveer 56% hebben. Om te vergelijken, borstkanker heeft ook een genetische component . Vrouwen met de gemuteerde genen BRCA1 of BRCA2 hebben een kans om borstkanker te krijgen in respectievelijk 55-65% of 45%. Angelina Jolie is in 2013 met haar dubbele borstamputatie bekend geworden omdat ze de genmutaties heeft.

Dat is een ander perspectief, is het niet? Ze bevinden zich in hetzelfde bereik.

Alleen omdat je het borstkanker-gen hebt, wil nog niet zeggen dat je borstkanker krijgt. Als je het gen voor psychopathie hebt, wil dat nog niet zeggen dat je echt een psychopaat wordt. Maar je kansen om een ​​psychopaat te worden of borstkanker te krijgen, zijn hetzelfde als je er het gen voor hebt.

Kinderen krijgen een paar genen van mama, sommige genen van papa, het is een mix. Dit betekent dat kinderen van psychopaten een verhoogd risico lopen . Het betekent niet dat ze gegarandeerd het gen hebben, maar er is een aanzienlijke mogelijkheid dat ze dit doen.

En wanneer de kinderen te doen hebben het gen, het duurt externe factoren voor psychopathie aanwezig te worden, net als het duurt externe factoren voor een vrouw om borstkanker te ontwikkelen.

2. Psychopathie zit in de hersenen

Goedbedoelende mensen zullen zeggen: 'O, het zal beter worden, het kost gewoon tijd', 'Waarom gaat hij niet naar therapie, dat zal helpen', 'als hij zich realiseert wat er aan de hand is, zal hij veranderen' . Ik heb mijn advocaat horen zeggen, ik heb vrienden en familie horen zeggen en ik moet toegeven dat ik ook in het huwelijk van dezelfde instelling was. Ik geloof in menselijke goedheid en dacht dat het beter zou worden. Ik weet nu beter.

Kijken naar de hersenscan van Dr. Fallon is ontnuchterend. Het is duidelijk dat bepaalde delen van zijn hersenen anders functioneren dan zijn familieleden. Natuurlijk las ik het onderzoek dat psychopathie niet te genezen is, ik sprak met deskundigen, ik predikte en vertelde het. Maar diep van binnen hoopte ik dat het anders zou zijn; voor de kinderen. Toen ik de scan zag, raakte de realiteit. 

Een psychopaat gaat niet veranderen, geen enkele therapie zal hem / haar genezen. Niets kan hun brein veranderen.

3. Hitler versus Dr. Fallon

Wanneer we denken aan psychopaten, denken we aan HitlerCharles MansonTed Bundy en misschien zelfs Jodi AriasAriel Castro of de Newtown-schutter Adam Lanza. We denken aan kriebels, we denken aan gewelddadige criminelen.

Zeker niet van een gerespecteerde neurowetenschapper, echtgenoot en vader zoals dr. Fallon.

En dat is waar de samenleving en het rechtssysteem verkeerd gaan. 'S Werelds toonaangevende expert in psychopathie, dr. Babiak en dr. Hare, hebben het boek' Snakes in Suits 'geschreven en zoals u waarschijnlijk al vermoedde, gaat het niet om gewelddadige criminelen. Het percentage psychopaten in machtsposities in de samenleving is vergelijkbaar met het percentage in de gevangenis.

Niet alleen is ons beeld van psychopaten scheef, onze perceptie van hun 'schade' is ook vertroebeld. Geweld en moord zijn tastbare concepten. We zien de gruwel. Psychologisch trauma is zoveel moeilijker te vatten, vooral als je niet het slachtoffer bent.

Gedrag van de zorgverlener ... heeft een negatief effect op de cognitieve, sociale, emotionele en / of lichamelijke ontwikkeling van het kind. Psychologische mishandeling is in verband gebracht met stoornissen van gehechtheid, ontwikkelings- en onderwijsproblemen, socialisatieproblemen, storend gedrag en latere psychopathologie. American Academy of Pediatrics

Ondanks het feit dat de CDC en de American Academy of Pediatrics beleid hebben opgesteld dat de frequentie en langdurige schade van psychologisch misbruik erkent, verwerpt het familierechtbank het bestaan ​​ervan of zelfs maar niet. Toch is de psychologische schade die wordt aangericht door een ouder met een persoonlijkheidsstoornis goed onderzocht op het gebied van de psychologie, dit is een onmiskenbare en verwoestende scheiding voor het kind.

4. Maak of breek het kind

Dus hoe is het mogelijk dat Dr. Fallon 'redelijk goed' bleek te zijn en anderen van het diepe af zijn gegaan? Het is de vroege jaren. Het is de omgeving waarin het kind opgroeit.

holdhandsinfant

Foto door Steve Corey (Flickr)

koesteren

Dr. Fallon legt uit dat hij als kind werd liefgehad . Hij was de eerstgeborene na verschillende miskramen. Hij was gezocht. Hij was belangrijk voor zijn ouders, of op zijn minst voor 1 emotioneel en psychologisch gezonde ouder. Een ouder die beveiligde ouder-kindbijlagen kon maken . Dus er was op zijn minst een 1-weg van liefde.

Zoals ik eerder heb geschreven, kunnen psychopaten geen veilige gehechtheid vormen, maar de liefde van de ouder (s) van Dr. Fallon voorzag hem van een kussen om de impact van zijn genetica te verzachten.

Net zoals roken longkanker kan veroorzaken, kan rode voedselkleuring ADHD verergeren, dus is gebrek aan liefde een trigger om een ​​psychopaat te worden. Een psychopathische ouder kan per definitie geen liefde uitdrukken; ze zijn niet in staat empathie te hebben en zonder empathie is er geen liefde. En een ouder zonder empathie kan een kind geen empathie aanleren.

Liefde is een diepe zorg voor de ander. Liefde zorgt voor de ander. Kinderen van psychopaten verdragen vaak verwaarlozing op zijn best, of erger nog, fysiek geweld. Deze omgeving moedigt de volgende generatie aan om psychopaten te zijn wanneer ze een risico lopen.

Dr. Fallon benadrukt keer op keer dat de timing van de emotionele / psychische schade het effect op de hersenen bepaalt en welk type psychopaat u wordt. Om het gen tot expressie te brengen, moet het kind worden blootgesteld aan trauma's vóór de puberteit. Het hebben van het gen en worden blootgesteld aan geweld of kinderverwaarlozing, is het recept voor een ramp. Hoe ernstiger de blootstelling, hoe gewelddadiger de psychopaat later wordt.

Family Courts Verantwoordelijkheid

'Beste belang van het kind' is de wettelijke norm, niet wat eerlijk is voor elke ouder, of wat een ouder zou willen. Maar de rechtbanken volgen dit niet op, ze richten zich liever op ouderrechtenorganisaties en werken aan een compromis tussen de twee partijen alsof de kinderen eigendom zijn dat gelijk verdeeld moet worden. De wettelijke norm wordt op flagrante wijze genegeerd ten gunste van wat kan worden overeengekomen, niet wat in het belang van het kind is.

Allereerst moeten rechtbanken hun misvatting dat psychopaten gewelddadige criminelen zijn opzij zetten en beseffen dat 'eerlijke' leden van de samenleving ook psychopaten kunnen zijn. Alle personen die betrokken zijn bij voogdijbeslissingen, moeten het kind op de eerste plaats zetten, en niet de verheerlijkte theorie om tot overeenstemming te komen en het eigendom gelijk te verdelen. Dit is het welzijn van de volgende generatie waarover beslissingen worden genomen.

Wanneer een kind risico loopt omdat 1 ouder een psychopaat is, is het bijzonder belangrijk dat het de invloed van die ouder op het milieu beperkt. Dit kan een kantelpunt zijn voor het kind om een ​​persoonlijkheidsstoornis te ontwikkelen. Het is uiterst belangrijk dat het kind zich in de buurt van de ouder bevindt, die liefde, waarden, zorg en empathie kan uiten. Dat betekent niet dat de psychisch ongeordende ouder geëlimineerd moet worden uit het leven van het kind, maar de invloed moet op de juiste manier worden beheerd.

Ik kan dit niet genoeg herhalen; conflict is de meest voorspelbare factor voor de slechtste uitkomst voor kinderen van echtscheiding. Het dwingen van gezamenlijke hechtenis bestendigt het conflict voor kinderen. Het maakt de situatie voor kinderen die al in gevaar zijn nog erger. Het bittere gedrag van de psychopaat gaat niet veranderen. Ze kunnen niet veranderen, hun brein is ingesteld.

Het is de verantwoordelijkheid van de rechtbank om het kind te beschermen en te beschermen, als dat niet gebeurt, heeft dit langdurige gevolgen voor het kind en de samenleving. Het is tijd dat rechtbanken erkennen en passende maatregelen nemen wanneer er een ouder is met een persoonlijkheidsstoornis en niet hun hoofd in het zand steken om tegemoet te komen aan ouderlijke rechtenorganisaties. Onze kinderen zijn geen tweederangsburgers, zij zijn onze toekomst.