nlenfrde

Van: Annemarie van Mackelenbergh OVS 
Onderwerp: Staat u open voor een persoonlijk onderhoud?
Datum: 16 oktober 2019 om 13:49:49 CEST
Aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Goedemiddag mevrouw Römkens,

Met zeer grote interesse heb ik het interview bij de DWDD, d.d. 9 oktober jl, bekeken naar aanleiding van de vreselijke zaak Humyera. Met name het feit dat er blijkbaar een risico taxatie lijst is bij de politie.

Ik had in eerste instantie begrepen dat deze risico taxatie over huiselijk geweld zou gaan, maar bij navraag bij de politie heb ik begrepen dat het enkel ‘stalking’ betreft.

Mijn vraag aan u is of dat dus werkelijk zo is. 

Beschikt de politie (nog) geen andere risico taxatie lijsten? 

En als dat werkelijk het geval is, wat kunnen wij doen om als nog dergelijke lijsten te krijgen en vooral dat deze standaard gehanteerd gaan worden bij de politie, daar de politie het nu helaas nog groots laat afweten bij aangiften en meldingen rondom huiselijk geweld en/of seksueel geweld.

Hetgeen leidt tot hele rare zaken, waarbij ouders (lees veelal vaders) op basis van valse meldingen en valse aangiften, valse beschuldigingen, op basis van vermoedens en onderbuik gevoelens het contact met hun kind verliezen. Ook al worden deze ouders vaak uiteindelijk vrijgesproken. 

Maar ook het gegeven dat heel veel terechte meldingen/aangiften/beschuldigingen niet naar waarde worden ingeschat, waardoor het geweld voort kan duren en kinderen juist worden gedwongen door het familierecht en de professionals in de keten om met de mishandelde en/of misbruikende ouder in contact te zijn.

Als vertegenwoordiger van het grootste ouderplatform, Herken Ouderverstoting, van Europa en voorzitter van de stichting Écht Scheiden Zonder Schade doe ik een dringend beroep op uw expertise en hoop ik dat u open staat voor een persoonlijk gesprek. Wellicht dat ons onderhoud aanleiding zal zijn tot verdere onderzoeksvragen en afstudeer opdrachten bij uw studenten?

Laten we de handen in 1 slaan daar nu 2(!) kinderen per uur het contact verliezen met de uitwonende ouder, wiens ouderschap voor de scheiding niet ter discussie stond. Meten is weten! Samen kunnen wij een einde maken aan deze misstanden.

Kunt u mij middels een reply laten weten wanneer het u schikt? Liefst op de maandagen of dinsdagen, vanaf 11.00 uur (ivm de daluren).

Vriendelijke groet,

Annemarie van Mackelenbergh

Voorzitter 
Stichting Écht Scheiden Zonder Schade