Nadat dr. Childress eerst een grote bijdrage had geleverd aan ons symposium, is hij, op schriftelijke uitnodiging, achter onze (organisatorische) ruggen om, rechtstreeks uitgenodigd bij het ministerie van JenV voor een privé sessie aan enkele topambtenaren zoals Anna van Beuningen en Peter Levenkamp. Heel apart, ook een Heleen Koppejan zat erbij, wat ze daar deed is ons een groot raadsel en we zien het zeker niet terug in haar werkwijze.

Veel ergerlijker is natuurlijk het feit dat er voor de afgelopen 1,5 jaar 4 miljoen was gereserveerd ter bestrijding van… Ja van wat?! Als we terug gaan naar de motie Recourt en dan zien welke spelletjes er gevolgd zijn, zakt de moed in de schoenen. Het geld is naar wij-van-de-wc-eend bijeenkomsten gegaan en allerlei pilots/experimenten, zonder dat echt goed is nagedacht over de haalbaarheid.

Te bizar dat wij, ouders, dus ZELF het hele symposium hebben moeten financieren om eens en voor altijd de juiste kennis te verspreiden.

Dat het ministerie JenV dan, op onze kosten(!) een hele ochtend (4 UUR!) dr. Childress bevraagt zou in ons voordeel moeten werken. Te meer daar het Ministerie wel zin heeft in het zoveelste experiment. Sterker nog, dr. Childress moest maar laten weten hoe hij denkt voor de doorbraak van Nederland denkt te kunnen veroorzaken.

Maar ja, dan komt dus dat expertteam en die zit dus nu op de gouden eieren… wederom een zaak van de lange adem. Nou, die hebben we dus niet.

Terwijl dus het expertteam beschikt over aardig wat geld (van die 4 miljoen) en nu meteen met oplossingen kan gaan werken. Als er dan toch al jaren met ons geëxperimenteerd wordt, dan kan deze er ook wel bij! 

Natuurlijk hebben wij het voorstel van dr. Childress naar het expertteam gestuurd…… en blijft het stil, heeeeeeeel stil. Hoe erg is dat?! Er zijn oplossingen, er zijn werkwijzen waardoor kinderen met ouders herenigd kunnen worden, maar het komt de overheid niet uit, dus negeren we het?!