Van: Annemarie van Mackelenbergh OVS <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.>
Onderwerp: Grijp in als het moet!
Datum: 29 januari 2020 om 16:36:42 CET
Aan: Maurits Barendrecht , cees van leuven , Gerdadeboer <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.>, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Louis Tavecchio, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Beekum Sil van 

Goede morgen Expertteam,
 
Vriendelijk verzoek onderstaande mail tot u te nemen.
 
Wordt het niet tijd dat het Expertteam zich op zijn minst uitspreekt over zaken die een oplossing in de weg staan? Zo lang de herziening op zich laat wachten, zo lang pakken de professionals terug op verouderde inzichten, opinies en meningen. Met alle destructieve gevolgen van dien voor ouders en kinderen.
 
Wellicht is het tijd dat u zelf achter de antwoorden aan jaagt?
 
Daarnaast wil ik u allen er aan herinneren dat het Expertteam Ouderverstoting er is gekomen door de motie van Lisa Westerveld. Door ons, voor ons, met ons! 
Naast het feit dat het geen pas heeft dat jullie voorbij gaan aan het symposium, de wetenschap, de rapporten en onderzoeken, die wij noodgedwongen op onze website hebben geplaatst, is het zaak dat het expertteam zich uitspreekt als zich ontwikkelingen voordoen die ouderverstoting in de hand werken.
 
Ik dring erop aan dat de echte experts uitgenodigd worden en dat er oplossingsgericht geluisterd gaat worden.
 
Wij, ouders en kinderen, hebben recht op kwaliteit, als die ons opgedrongen wordt. Hoe kan het zijn dat het ouderschap ter discussie komt te staan? En als dat al zo is, dan heb je de juiste analyse/diagnose nodig, die als basis dient voor het hele vervolg. Alle verdere ‘onderzoekjes’ overbodig makend ! Wij zijn tegen huiselijk geweld! Weet dus waarmee je te maken hebt, voordat er strepen door levens worden gehaald. Is dat nou werkelijk te veel gevraagd?
 
Hoe kan het zijn dat het Expertteam Ouderverstoting, met Sil van Beekum , Raad vd Kinderbescherming nota bene, niet per direct ingrijpt in de onderzoek methoden van de Raad? Het hij/zij verhaal? 
Hoe kan het zijn dat het Ministerie van JenV, met het NJI, het het Kenniscentrum Kind en scheiding en jeugdbescherming met een eigen vragenlijst bezig is, terwijl de MASIC bewezen een assessment is waarbij ouders, met gelijke vragen, zich kunnen uitspreken? Natuurlijk moeten de beweringen uitgezocht worden, maar blijken het valse beschuldigingen te zijn, dan ban je niet de gezonde ouder uit. Dan maak je korte metten! 50% parallel ouderschap (voor het juiste tegenwicht) minimaal en als de verstotende/pathogene ouder hardleers is, de beschikking negeert, wijziging hoofdverblijfplaats, want je laat een kind niet in een mishandelende situatie, toch???
 
Wij willen ondersteuning en gehoord worden op het feit dat wij willen scheiden, met behoud van kinderen, met gelijke rechten, zonder inmenging van die hele keten! Dat kan met een sluitende beschikking, waardoor die waarde heeft. De rest regelen we zelf wel. Geen mediation, geen trajecten, geen vormen van therapie, die alleen onze exen een podium geven en ons, plus de kinderen, onnodig belasten.
 
Wat ouders in een oprecht vrijwillig kader willen doen, moeten ze zelf weten, maar niet opgelegd en/of erin gechanteerd, of opgelegd door een rechter.
 
Voor de MASIC landelijk in als basis assessment en ga niet met dubieuze vragenlijsten a la LIRIK aan de slag. Spreek je dus uit!
 
Spreek de universiteiten aan, maak werk van hereniging. Voer die pilot met de politie uit.
 
Zorg ervoor dat bij iedereen duidelijk is wat ouderverstoting is, zorg dat de Meldcode toegepast kan worden. https://herkenouderverstoting.nl/kennis-macht/onderzoek/644-wetenschappelijke-consensus-omtrent-aan-hechting-gerelateerde-ouderverstoting
 
Waar blijft het rapport uit Leiden met betrekking tot de authentieke stem van het kind? 
 
Waar blijft het TNO rapport over parallel ouderschap? 
 
Wij kunnen niet wachten op een rapportje in het najaar! Niet als er 2 kinderen per uur erbij komen, terwijl de oplossing voorhanden is.
 
Vriendelijke groet,


Begin doorgestuurd bericht:

Van: Annemarie van Mackelenbergh OVS <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.>
Onderwerp: Herziening richtlijnen nu eindelijk af?
Datum: 29 januari 2020 om 12:17:44 CET
Aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Marianne Berger <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.>

Goede morgen Marianne,
 
Gisteren heb ik een moeder bijgestaan tijdens een terugkoppelingsgesprek bij Combinatie Jeugdzorg Eindhoven. Aanleiding is het afscheidskaartje dat deze moeder van haar 13 jarige zoon mocht ontvangen, na maanden een BOR, waarbij niemand (!!!) in die keten de keiharde signalen van ouderverstoting kon zien…. Ondanks een extra gesprek, waarbij wij hen een filmpje lieten zien. Een filmpje dat in in 1 minuut precies uitlegt wat er bij de zoon in kwestie speelt.
Een jonge dame die zichzelf etaleert op linkdin en presentaties houdt  waarbij zij zichzelf etaleert als de kindercoach , die de stem van het kind kan horen, heeft niet 1 keer ingegrepen tijdens het afscheidsgesprek, wat van te voren niet als zodanig bestempeld mocht worden, aldus de kindercoach en ouderschapsbemiddelaar. Zo is deze moeder in een schrijnend gesprek gelokt dat 2 uur heeft geduurd. Een gesprek waarbij zoon elk kwartier 1 zijn mantra herhaalde; “ maar ik wil geen omgang!"
Niet 1 keer zagen deze hulpverleners een patroon, niet 1 keer hebben ze aan zoon gevraagd hoe het toch kon dat hij deze zin elk kwartier herhaalde.
 
Hoe heeft dit zo kunnen gebeuren?
Hoe kan het zijn dat Bureau Jeugdzorg Noord Limburg in 2,5 jaar tijd met 14 jeugdbeschermers is gekomen, die allen een kwalijke rol hebben gespeeld? Dat de teamleider, Marjan Jansen het keihard presteerde om tegen de moeder te zeggen dat “ dit de stem van zoon is geweest, zoals zij hem gehoord hebben en geaccepteerd” !
 
Zoon is definitief afgesneden van zijn moeder. Een moeder die niet weerbaar genoeg is tegen het indekken dat iedereen in de keten doet. Ik ben mee geweest naar de terugkoppelingsgesprekken en het is schrijnend dat ze zeggen te willen leren van wat er is gebeurd, maar totaal geen verantwoordelijkheid nemen en ouderverstoting nog steeds niet willen erkennen en inzien.
 
De coördinerend gedragswetenschapper Elisabeth van Hoof zat er ook bij. De rol van een gedragsdeskundige verdedigend. Zij vertelde mij dat haar overkoepelende organisatie handelde vanuit hun eigen visies en wetenschappelijke waarheden, de zogenaamde KPI.  Welke?! 
Uiteindelijk werd er dus terug gegrepen naar de Richtlijnen Scheiding en jeugdigen! Waarvan de herschrijving, de totale herziening, nog steeds op zich laat wachten  Ik wees haar daarop en vertelde haar dat zij net zo goed haar vak hoorde bij te houden en als geen ander zou moeten weten dat er al wetenschappelijke consensus is
 
Wat mij tegen de borst stuit, is het feit dat blijkbaar alle hulpverleners in de jeugdzorgketen teruggrijpen naar verouderde inzichten en kennis! Waardoor nog steeds het ouderschap op oneigenlijke gronden ter discussie wordt gesteld en met als gevolg ten onrechte uitgebannen ouders.
 
Waar blijft de herziene richtlijn scheiding en jeugdigen? Hoe kan het zijn dat de keten nog steeds niet goed geïnformeerd wordt? 
 
Graag een reply op deze mail.
 
Annemarie van Mackelenbergh
Voorzitter 
Stichting Écht Scheiden Zonder Schade
E:avmackelenbergh@herkenouderverstoting.nl
W: www.herkenouderverstoting.nl
 
 
Volg ons: Facebook | Twitter | Instagram | YouTube | LinkedIn Annemarie van Mackelenbergh
Voorzitter 
Stichting Écht Scheiden Zonder Schade
E:avmackelenbergh@herkenouderverstoting.nl
T: +31 6 37169408 
W: www.herkenouderverstoting.nl
 
 
Volg ons: Facebook | Twitter | Instagram | YouTube | LinkedIn