nlenfrde
Van: Annemarie van Mackelenbergh OVS <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.>
Onderwerp: Wat een opmerkelijk interview
Datum: 2 juni 2020 om 14:36:56 CEST
Aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kopie: cie.jv@tweedekamer.nlDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.>, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
sDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Goedemorgen Cees van Leuven, voorzitter van het Expertteam Ouderverstoting,
 
Sinds uw benoeming als voorzitter van het Expertteam Ouderverstoting, naar aanleiding van de motie Lisa westerveld (GL) die woord voor woord door ons geschreven is, houden wij u uiteraard extra in de gaten, daar wij, na 4 jaar traineren, met smacht staan te kijken op de passende oplossingen om ouderverstoting aan te pakken; een kwestie van willen en doen.
 
Zeker als u een interview geeft uit naam van uw unieke positie. De man die geschiedenis zou kunnen schrijven, aangehaald in de geschiedenis/les/school boeken als de man die het juiste heeft gedaan.
 
 
Dus kan het niet anders dat uw interview, terug te lezen op de website van project Daniel, wederom bij ons de vragen oproept of u zich bewust bent van het feit dat u maar 1 taak hebt… En dat is dus niet dat u uw eigen ideeën, idealisme, agenda, gaat uitvoeren en/of lobby clubs zoals de jeugdbeschermingsketen en de advocatuur (vFAS) gaat bevoordelen.
 
Het gaat ons toch niet gebeuren dat wij nog zeker 3 jaar moeten wachten op rechters die simpelweg de rechten van de mens en het kind respecteren? Gezien de onwil binnen de rechtspraak zelf? Zeker vanuit het perspectief van ouderverstoting (toch nog altijd 16.000 kinderen per jaar) gezien, kunt u een landelijk protocol opzetten, waardoor wij niet langer afhankelijk zijn van die ene rechter, bij die ene rechtbank, op dat ene moment van de dag?
 
Als er niet onderkend wordt dat juist bij de complexe scheiding er sprake is van psychopathologie en overleg, de coachende rechter, niet meer dan polderen is, waarmee totaal niemand geholpen is? Juist om de verstotende ouder te beschermen tegen zichzelf, is deze ouder gebaat bij duidelijke afspraken en de wetenschap dat verstotend gedrag gesanctioneerd wordt, een gevolg heeft en zeker niet, zoals nu het geval is, ruimschoots beloond, juist door de familie en scheidingsrechters! 
 
Door ons ouderschapspan als landelijke standaard te verheffen en deze als basis voor 50% parallel ouderschap te laten dienen, met gezamenlijk gezag, mits beide ouders bewezen niet gevaarlijk zijn voor hun kind (anamnese -diagnose - behandeling). Juist gezien de Herziene Richtlijnen Scheiding en jeugdigen, waarbij de gehele jeugdbeschermingsketen zichzelf diskwalificeert , horen wij ouders te kunnen scheiden zonder verdere inmenging van de jeugdbeschermingsketen.
 
In de beschikking horen standaard een boetebeding, om te zetten in lijfsdwang en inzet ’sterke arm ‘ (stopgesprek door wijkagent doet wonderen...) worden opgenomen, om de beschikking van waarde te laten zijn.
 
Zo simpel is het! 
 
Dit is de realiteit:
Familie en scheidingsrechters die nu massaal hun verantwoordelijkheid afschuiven en ouders veroordelen tot het, op zijn minst, toekijken op kindermishandeling en het ondergaan van ex-partnergeweld.
Met 1 miljoen ouders en achterban die bewust door juist de familierechtspraak zijn uitgebannen, durven wij te stellen dat hier een misdaad tegen de mensheid wordt begaan. Dat moet stoppen en dat kan, met een helder protocol.
 
In 2010 WAREN ER 107.173 KINDEREN MET JEUGDZORG
IN 2019 ZIJN ER 443.000 KINDEREN MET JEUGDZORG cbs
 
Het zijn de familie en scheidingsrechters die dit uitspreken. Die, wetende dat de keten niet aan feitelijke waarheidsvinding doet, als nog onze kinderen uitleveren aan complete Kafka! 
 
Kijk naar de onderlinge verwevenheid. De nevenfuncties van de rechters, de onderlinge netwerk, elkaar-in-het-zadel-houden clubjes. Het symposium hebben wij voor de rechtspraak georganiseerd  Toch blijvende kinderrechters, familierechters, scheidingsrechters trauma op trauma stapelen. (Achter gesloten deuren, niet onder ede horend)
 
Ook u heb ik in niet 1 uitspraak mogen betrappen op het feit dat u niet meteen de zaak zo beklonk dat uiteindelijk ouderverstoting is voorkomen. Wat let u? 
 
En dan iets wat ik oprecht niet begrijp:

“Toch, ondanks de behaalde resultaten is de erkenning van een kind nog steeds niet geregeld bij de wet, wat is uw mening daarover?

Nou, toevallig heb ik binnenkort een afspraak met Vera Bergkamp hierover, want ik vind het ook merkwaardig dat het nog niet geregeld is, wel moet ik erbij vermelden dat n.a.v. de staatscommissie “herijking ouderschap” ……”
(bron https://www.projectdaniel.nl/interview-met-rechter-cees-van-leuven-over-complexe-scheidingen/?fbclid=IwAR3AYN-LcKkI4mEJO206iR_upXz41y7VYG9RYfVPQX4w7scmFRMe1URyzIY)

Pardon? Hoezo gaat u dit bespreken met Vera Bergkamp?! Als u er al nog iets over te zeggen hebt, is dan niet juist het Minsterie JenV  de juiste plek om dit met spoed te adresseren?
Of dat u de Staatscommissie “Hereijking ouderschap” toespreekt? 
 
Hoe kan het zijn dat het expertteam ouderverstoting niet als eerste het momentum heeft genomen toen de commissie met hun bezwaren kwam , waardoor vaders die samenwonen gedwongen het onderkend falende famielierecht fuik in worden getrokken, om een juridische positie te verwerven? Zeker met het oog op de voorgenomen wet deelgezag, verwachten wij veel meer van u, dan een gesprekje van Vera Bergkamp (D66).
 
Zoals gebruikelijk nodig ik u uit tot het beantwoorden middels een reply.
 
Vriendelijke groet
Annemarie van Mackelenbergh