nlenfrde
Van: Marieke van Woerkom 
Onderwerp: Enorm teleurgesteld
Datum: 12 juni 2020 om 09:09:27 CEST
Aan: Louis Tavecchio <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.>, Maurits Barendrecht <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.>
 
Beste Louis en Maurits,
 
Zoals telefonisch vandaag al met Louis besproken, zijn wij enorm teleurgesteld in de voortgang van de expertise groep. Helemaal na de vernedering van de afgelopen week. Feit dat ons, als initiators en enige medeschrijvers van de motie Westerveld, de toegang geweigerd werd tot deelname aan de focusgroep is ronduit schandalig! Weigering omdat wij kritiek gaven op de volkomen absurde eisen die gesteld werden aan deelname (zie bijlage).
 
 
Hoe kan het zijn, dat een Hoogleraar Pedagogiek en een Professor in Private Law akkoord gaan met de onderstaande misstanden:
(het gaat hier namelijk niet om prestige, maar om het bestrijden van zware kindermishandeling):
 • De bewuste invulling van de expertgroep met non-experts, inclusief jullie zelf. De wetenschappelijke consensus is beschikbaar en verwijst naar de psychologie. De Klinische Psychologie wel te verstaan, waarbij vooral de kennis van de psychodiagnostiek en complex trauma enorm belangrijk zijn. Waarom hebben jullie zitting geaccepteerd? Jullie mede non-experts geaccepteerd? Waarom niet direct verwezen naar de Klinische Psychologie? Als er wetenschappelijke consensus beschikbaar is, zal dit allereerst het uitgangspunt moeten zijn, tenminste, als er wetenschappelijk integer gehandeld wordt.
 • De aanwezigheid van Mw. Koppejan. Tegen Mw. Koppejan lopen meerdere klachten bij de Commissie van Toezicht wegens kwakzalverij. Mevrouw spreekt van ‘ouderonthechting’ en gaat daarbij bewust voorbij aan de huidige consensus omtrent dit onderwerp. Er is hier sprake van wanpraktijken die enorm schadelijk zijn voor de clienten die zij ‘behandeld’. Waarom hebben jullie hier niet tegen geprotesteerd?
 • De aanwezigheid van Mw. De Boer. Ook op mevrouw De Boer valt het een en ander aan te merken, samen met o.a. Inge van der Valk, is zij verantwoordelijk voor de herziening van de richtlijn scheiding en problemen bij jeugdigen. Het mag voor Louis dan een kleine overwinning zijn dat zijn kritische punt is opgepakt, over het geheel gezien, blijft de koninklijke weg gehandhaafd en geven de ‘onderzoekers’ enorm veel blijk van onwetendheid. Kinderen verbreken namelijk niet zomaar het contact met een ouder na scheiding, dat doet het kind alleen als er sprake is van kindermishandeling. De richtlijn zou dus aan moeten geven dat er degelijk diagnostiek dient plaats te vinden, zodat er een onderscheid gemaakt kan worden tussen fysiek geweld, seksueel geweld, verwaarlozing en psychisch geweld. Maar omdat de bewuste ‘onderzoekers’ hier totaal niet voor zijn opgeleid, stelt met dat er nog geen oplossing is! Schandalig, deze richtlijn moet voor het overgrote deel verboden worden omdat de kwaliteit enorm slecht is. Een integere wetenschapper zou dit aan de kaak stellen!
 • De eigen visie van de voorzitter Cees van Leuven, zoals hieronder door hem zelf aangegeven! terwijl de wetenschappelijke consensus het uitgangspunt behoort te zijn?
 • Aandachtspunten 2020
 • Aandachtspunten 2020
  • Ouderverstoting
  • Schottenaanpak
  • Bijzondere Curator
  • Ouderschapsonderzoeker
  • Gezinsadvocaat

  Genoemde thema's houden alle verband met kind en ouders in een complexe relatie, waar ouders niet (meer) samen wonen.

  Cees steunt daarbij het bizarre rapport van Marielle Bruning om kinderen te blijven horen, om zelfs de leeftijd te verlagen naar 8 of zelfs 4! jaar. Daarnaast geeft hij aan momenteel de diagnostiek van ‘ouderverstoting’ samen met psychiater Corine Rijnberk uit te werken….. Enorm zorgwekkend!
 • De suggestieve enquete die verstuurd werd, deze stuurde idd op deze visie aan. De ‘coachende rechter’ moest het verschil gaan maken…
Sta op en doe iets tegen deze zorgwekkende ontwikkelingen; ga niet mee in de manipulatie van Cees en zijn collega’s uit de keten. Er mag niet weer een rapport ontstaan dat volledig gemanipuleerd is door VenJ, en waar jullie handtekening onder komt te staan!
 
Zorg dat wij op korte termijn op gesprek kunnen komen, en stuur ons zo spoedig mogelijk het tussenrapport, opdat wij hierop kunnen reageren.
 
Wij, en alle getroffen ouders en kinderen van Nederland rekenen op jullie!!

Met vriendelijke groet,
Marieke van Woerkom
Secretaris