nlenfrde

Verslag congres Ouderschap Blijft! 25 maart 2019

Kijk aan!!! Ik herken ons hier wel in!

https://www.trouw.nl/samenleving/antirookclub-zet-longartsen-buiten-de-deur-~a7a9309e/

Gisteren heb ik een niet zo prettige ontmoeting met de heer Rouvoet achter de rug, wat nog een staartje gaat krijgen, want ik ga dit gedrag niet accepteren. Nu ben ik gelukkig niet afhankelijk van subsidiegelden en laat ik mij niet intimideren door de politie of het openbaar ministerie, ook al hebben deze instanties de laatste maanden aardig hun best gedaan…..

Opnieuw heb ik weer naar een promotiepraatje van de heer Rouvoet mogen luisteren, wat voor zoete koek geslikt werd. Bij een zeer goed verzorgd congres. Dat zonder meer. Het mag dan ook wat kosten, van onze belasting centen. 3 dubbel: immers; het wordt betaald vanuit de 4,5 miljoen belastingeld, terwijl er geen cent aan het echt baanbrekende symposium op 25 februari is bijgedragen. Toen ik Anna van Beuningen en de heer André Rouvoet vertelde dat Dr Childress naar Nederland zou komen, trokken beiden wit weg…” Maar wij betalen er niet aan mee”, wist Anna er nog uit te persen.

Toch apart dat Dr Childress achter onze rug om op het Ministerie JenV is uitgenodigd voor een 2 uur durende privé sessie, terwijl wij zijn hotel, dag fee voor meerdere dagen en zijn retourvlucht vanuit Los Angeles U.S.A hebben betaald. Dan mag je hopen dat men goed heeft opgelet en dat hun zogenaamde visie (is die er????) iets wat wordt bijgesteld. Helaas is de boodschap van Herken Ouderverstoting, nou ja, die van ECHTE wetenschappers, mensen die weten waar ze het over hebben, NIET welkom.

Gelukkig hoefden Marieke en ik het entreegeld niet op te hoesten. € 295, - ex BTW. Weet dat ook wij, de belasting betaler, dit opgehoest hebben, want al die bedragen worden weer gedeclareerd bij al die instanties die door onze belasting centen overeind worden gehouden. En maar klagen over geld gebrek….En wat denk je van de tijd die de dames en een enkele heer uit de branche, die dag hebben geïnvesteerd? Tijd die net zo goed aan hun cliënten had kunnen worden besteed (tijd = geld) want wij hoorden die dag nou niet echt veel nieuws, of het moet nota bene nogmaals de boodschap van Hill en ons geweest zijn;

Pas nou eindelijk eens evidence based oplossingen toe en kap met al die contra productieve trajecten. Waarom niet eerst de MASIC? En gooi ons niet op de grote hoop, al blijft er dan wellicht minder over voor een traject zoals Ouderschap blijft!

Nog steeds worstelt men met de stem van het kind en wat ben ik Frénk van der Linden erkentelijk. Wat een goede dagvoorzitter met kritische vragen en opmerkingen!

Blijkbaar is het allemaal nog lastig en een brug te ver. Zat de heer Rouvoet bepaalt niet te wachten op de vraag van Prof. Barendrecht waarom men niet stopt met het toernooimodel als algemeen bekend is dat dit alleen maar ellende oplevert. Want beste ouders, ze weten het best. Ze weten het allemaal. Voor de zoveelste keer dacht de heer Rouvoet mij te kunnen ontlopen en handig te doen. Hij wilde nog niet eens mijn hand schudden. Dan laat jij je kennen! Afspraak?! Nee, al jaren gaat hij ons uit de weg. Heeft spelletjes gespeeld met ons, dat mag enige naam hebben.

En maar proberen ons te marginaliseren. Ook via een Inge van der Valk via een WODC rapport dat aan elkaar hangt van opinies en meningen en totaal niet wetenschappelijk is onderbouwd. De Tweede Kamer wordt ook nog eens voorgelogen, de informatie aldaar klakkeloos geaccepteerd. En wat zegt ze tijdens het congres, als wij haar confronteren met dit feit? Uh, ja ik ben ook maar een wetenschapper. Nee, ze is pedagoog en heeft zich dus verre van ouderverstoting en pathogeen ouderschap te houden. Dat is voer voor klinisch psychologen.

De heer Rouvoet en het ministerie JenV hebben last van ons! Heel veel last en nu roept de heer Rouvoet dat hij in gesprek is met ouders die hem gesmeekt hebben herken Ouderverstoting te negeren. Werkelijk?! Want als dat al waar is, dan weet ik precies met wie de heer Rouvoet graag in gesprek is; met de eenmanspittters. Met ouders die een enkel cursusje bij de Woodalls hebben gevolgd, een boekje hebben gelezen en zich zelf hebben uitgeroepen tot coach, of conflictbeheerser, of tot kinderbehartiger, of wat dan ook.

Vandaar dat ik met klem heb benadrukt dat, als de heer Rouvoet mensen naar voren denkt te schuiven, wij, op zijn minst een keurmerk willen hebben en het klaar moet zijn met hobbyisten of mensen die aan ons leed willen verdienen.

Dat de heer Rouvoet hier geen zin in heeft en geen werk maakt van het ECHT beëindigen van ouderverstoting is schandalig. Het toont aan hoe sterk de lobby van de advocatuur en jeugdzorg is. Duidelijk voor ons de verkeerde man op de verkeerde plek, want ook gisteren was deze man niet concreet en heeft hij mooie woorden, maar geen daden. Daar elk initiatief niet gedragen wordt door mensen die er echt verstand van hebben.

Dat hij graag kopjes thee drinkt met bepaalde mensen maar een inhoudelijk kritisch geluid niet kan verdagen zegt alles over hem, het ministerie van JenV en de rechtspraak, die nu al decennia met levens spelen, gewoon omdat het kan.

 Pers en politiek, wanneer gaan jullie er iets van vinden? En beste ouders, verandering zal vanuit ons moeten komen. Weiger al deze onzin, gemotiveerd. Er staat genoeg op onze website, wetenschappelijk onderbouwd en daar is geen speld tussen te krijgen.

Wie niet horen wil, moet voelen en ik roep elke ouder op zelf een positief verschil te maken.

  • Vraag inzage in jouw politie dossier;
  • Doe aangifte van ouderverstoting art 279 en 300 lid 4 . Hoe? Zie website;
  • Doe aangifte tegen ieder die liegt en bedriegt, die aan beeldvorming doet; laster smaad. Hoe? Zie website;
  • Weet exact wat je naar voren wilt brengen bij rechtszaken, zie website;
  • Besef dat tijd jouw grootste vijand is en accepteer geen trajecten of geshop van jeugdzorgmedewerkers, dien meteen klachten in tegen ieder die tussen jou en jouw kind denkt te kunnen staan. Hoe? Zie website;
  • Belast jouw kind niet door het te laten bevragen door zogenaamde professionals die er totaal geen verstand van hebben;
  • Lees je in, wordt autodidact en pik het niet meer.