nlenfrde

Van: Annemarie van Mackelenbergh OVS 
Onderwerp: Verslag 6 nov
Datum: 11 november 2019 om 12:35:04 CET
Aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., "Perdaan, R."

Dag Martin,

Na onze ontmoeting 6 november jongstleden ga ik graag over tot de kern waar het omgaat; De overheid drijft een wig tussen ouders en kinderen, gewoon omdat het kan en niemand in de keten op de rem trapt.

Wat linkjes om het gesprek te onderbouwen:

https://herkenouderverstoting.nl/info-ouders/instanties/gemeenten/596-open-brief-aan-alle-raadsleden-n-a-v-pamflet-handen-af-van-onze-jeugdbeschermers  60% van hun zaken zijn scheiding gerelateerd. Laat ons met rust! De invasie van allerlei soorten zogenaamde hulpverlening is zwaar contra productief en bepalend in een gezinsleven. Ze kunnen het niet, zijn niet goed genoeg geschoold voor onze problematiek.

Wij hoeven dit niet te accepteren en verzetten ons tegen het verdienmodel.

https://herkenouderverstoting.nl/info-ouders/instanties/jeugdzorg/524-girfec Met name naar het onderwijs toe: ga weer les geven en kap met die malafide kansencirkels. Stop met vergaderen en analyseren; wij, ouders, hoeven dit niet te accepteren.

Wat mij enorm veel angst inboezemt is het het feit dat, ondanks onze praktijkvoorbeelden, politiek Den Haag zich nog steeds ’niet kan voorstellen’ dat passende oplossingen worden tegen gehouden door een kleine groep mensen op sleutelposities. 

Zo af en toe zal je dan maar, als volksvertegenwoordiger, de signalen serieus moeten nemen en zeker het functioneren van de rechtspraak is zeer zwaar onder de maat. Hier zit de crux!

Hoe dat zo komt staat goed uitgelegd op de website. Vraag is eerder dat de politiek met dit gegeven doet!

De tijd van wegkijken en ontkennen is voorbij. 

Achter elke 2 kinderen per uur zitten hele families, die compleet verbijsterd achter blijven ,waarbij het vertrouwen in functionerende een rechtsstaat geheel aan gruzelementen ligt. Op basis van onderbuikgevoelens en vermoedens kunnen ego’s ouders afschrijven in rapporten en niemand in de hele keten heeft de moed om zelfreinigend te werk te gaan. Zeker een rechter niet. Fouten worden niet hersteld, maar afgedekt. Niemand die zijn/haar verantwoordelijkheid neemt. Rapport op rapport volgt, naar een gunstige uitkomst toegeschreven voor de instanties: https://herkenouderverstoting.nl/ministeries-en-politiek/werkgroepen/waarheidsvinding

Wat kan de overheid doen? In ieder geval niet bijdragen aan ouderverstoting! In ieder geval alles wat komende ouderverstoting in de hand werkt te stoppen of te voorkomen.

Speer punten:

  • Stof de aangenomen motie van Bergkamp (D66) uit 2016 af en geef er een klap op!  Bij erkenning volgt automatisch ouderlijk gezag, ook bij samen wonen. Dus de vader is niet afhankelijk van een handtekening van de moeder en hoeft al helemaal niet naar de rechter om om gezamenlijk gezag te verzoeken. Dat voorkomt heel veel onnodig procederen en onderzoeken of de vader wel ouder mag zijn. Geeft de biologische vader als eerste de eerste kans om het kind te erkennen (en dus gezag verkrijgt door de erkenning) ziet vader ervan af, is er ook geen financiële verplichting. Trek  samenwonende vaders gelijk; dezelfde rechten zoals bij het huwelijk en geregistreerd partnerschap.

  • Neem in de wet op dat het ouderschap in principe niet ter discussie staat, derhalve 50/50% als de ouders uit elkaar gaan. Zitten de ouders bij de 85% die er in onderling overleg samen uitkomt en de taken samen kunnen verdelen, is er niets aan de hand. Maar zodra dus het kind als pion wordt ingezet, als chantage middel wordt gebruikt of tegen een ouder wordt opgezet, is 50/50%, co-ouderschap, of desnoods parallel ouderschap, minimaal nodig voor het gezonde tegenwicht.

Het is toch te zot voor woorden dat 1 ouder meer of minder waard is dan een andere ouder en zeker dat daarin wordt meegegaan door de rechtspraak, jeugdbescherming en de rest van de keten?!

  • Heb rechtstreeks informatieplicht voor 18+ kind bij ontvangen levensonderhoudsbijdrage aan de betalende ouder. Er is op dit moment een doorbetalingsverplichting tot 21 jaar. Hoe schrijnende is het om geld over te moeten maken naar het luchtledige?! Dat je als ouder nog niet eens weet hoe jouw kind er uit ziet, hoe het met het kind gaat, wetende dat het kind zelfs boos op je is. Bang, 50% DNA ontkent, maar dat je dus wel maandelijks een bedrag moet overmaken, terwijl je nog niet eens weet of jouw kind het geld ook ontvangt en of het kind zelfs wel weet dat jij goed overmaakt. Stel dat een ouder nu beslist te stoppen met die levensonderhoudsbijdrage, dan wordt die ouder belaagd door het LBIO. 

De tijd van ontkennen is voor bij. Wij, ouders, hebben het recht voor onze kinderen op te komen en degenen die strepen door onze levens halen, ter verantwoording roepen. 

Graag kom ik langs om een speciale commissie toe te spreken, met politici die uit de ontkenningsfase zijn en zich geroepen voelen een einde te maken aan deze vreselijke maatschappelijke ramp.

Vriendelijke groet,

Annemarie van Mackelenbergh
Voorzitter