nlenfrde
Op 17 apr. 2020, om 15:23 heeft Annemarie van Mackelenbergh OVS <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.> het volgende geschreven:
Tilburg, 17 april 2020
 
Geachte leden van de Tweede Kamer Commissies JenV en WVS en Tweede kamer Voorzitter Arib,
 
Corona of niet, afspraken om de minister te ontlasten en daardoor geen zaken te adresseren, die verstrekkende en levensbepalende gevolgen voor ouders en kinderen, plus een hele familie en vriendenkring daar rondom heen hebben, is net zo goed schadelijk voor de maatschappij.
 
Met klem verzoeken wij onze volksvertegenwoordigers onze vragen aan de Ministeres Hugo De Jonge en Sander Dekker over te nemen ! 
 
Die zelf verzonnen ‘rust’, de koninklijke weg, het rapport Het Verdeelde Kind, heeft nu 17 jaar het beleid bepaald van de gehele jeugdbeschermingsketen, inclusief de Raad voor de Kinderbescherming. Daardoor zijn duizenden levens verwoest, en vele familiedrama’s, wanhoop, leed, zelfmoorden. Want zeg nou zelf, wat zou u doen als u van de ene op de andere dag uw kind niet meer te zien zou krijgen en u ook nog eens vals beschuldigd wordt , waardoor uw kind in minachting, angst en woede richting u opgroeit, terwijl u een verantwoorde ouder kunt en wilt zijn? 
 
Het kan toch echt niet zo zijn, dat de invloed van de bedenker van de koninklijke weg zo nadrukkelijk weer in de Herziene Richtlijn Scheiding en Jeugdigen terug komt, waardoor de jeugdprofessional, zonder vereiste diagnose,  het contact tussen ouder en kind bepaalt en zelfs kan ontzeggen? Kan dit grondwettelijk allemaal wel? Worden niet alle rechten van de mens en het kind geschonden?
 
Met klem vragen wij om position paper 5 ‘ Geen inmenging van de jeugdbeschermingsketen bij complexe scheidingen’ te ondersteunen. Het kan niet zijn dat wij mee moeten werken aan kindermishandeling en ex-partnergeweld. 
 
 
 
Als laatste verzoeken wij u het Expertteam Ouderverstoting aan te sporen het juiste te gaan doen. Diverse malen hebben wij het expertteam gevraagd om een standpunt in te nemen of zich uit te spreken, voordat iets wordt ingevoerd, wat daarna lastig terug te draaien valt. Het stelt ons teleur dat ook nu weer het Expertteam het laat afweten, en specifiek met een enquete is gekomen, die puur gericht is op het juist inzetten van de jeugdbeschermingsketen. 
Het Expertteam hoort beter te weten! 
 
Als deze Herziene Richtlijn de norm wordt voor de komende jaren voorzien wij nog heel veel meer onnodig leed onder onze burgers, waarbij het de vraag is of wij dit, als maatschappij , ooit nog te boven komen. Het trauma dat ontstaat, verspreidt zich steeds meer over de maatschappij
 
Wij willen scheiden met behoud van kinderen! Hoe kan het zijn dat dit nu al jaren wordt tegengewerkt en gaat onze volksvertegenwoordiging ingrijpen of laat onze volksvertegenwoordiging dit willens en wetens toe?
 
Vriendelijke groet,
Annemarie van Mackelenbergh
Voorzitter 
Stichting Écht Scheiden Zonder Schade
E:avmackelenbergh@herkenouderverstoting.nl
T: +31 6 37169408 
W: www.herkenouderverstoting.nl