nlenfrde

Zorgelijke ontwikkeling! Wij maken ons oprecht zorgen. Is de macht van de VNG, het Ministerie VWS, het Ministerie JenV, maar zeer zeker ook de gehele jeugdbeschermingsbranche, nog te doorbreken? Zeker gezien 'het spel' dat de overheid met de Tweede Kamer en de bevolking speelt. 

Juist door die Corona Crisis zijn de ministers onaantastbaar. Rapporten, die eerst ter afstemming bij de ministeries lagen, worden nu schaamteloos gepubliceerd. Er worden toch geen vragen gesteld. Die vragen komen er wél, van ons en dat zijn indringende, levensbepalende vragen. Dat wordt niet gewaardeerd en krijgen onderzoekers opdrachten om vanuit het perspectief van de overheid rapporten te schrijven, ons BEWUST negerend of schofferend. Maakt niet uit!

Nu weer deze actie:

Alsof dat nog niet genoeg leesvoer is, ook nog 14 bijlagen/rapporten Allemaal ter inzage op hun website https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-volksgezondheid-welzijn-en-sport/documenten/kamerstukken/2020/06/17/kamerbrief-over-voortgangsbrief-jeugd 

Vlak voor het reces, met nog twee commissievergadering te gaan, die volgepropt is. Nu kunnen wij weer ons buigen over deze rapporten, we kunnen schrijven dat deze rapporten niet kloppen, ingekocht zijn, het maakt niet uit!

Wij ervaren dit als de zoveelste opmaat naar een parlementaire enquete! Zeker als de jeugdbeschermingsbranche deze rapporten aangrijpt om nog meer (juridische) macht te verkrijgen en dus nog meer onterechte invloed op onze levens!

https://www.sociaalweb.nl/nieuws/brandbrief-jeugdbranches-aan-tweede-kamer?fbclid=IwAR1LOwPTiLryKiPtkfmIWjpWkxtUwKmwL2Gkg4uKWL__aH9rwcj5SvY4Lf8

Hoe kan het zijn dat de Tweede Kamer klakkeloos achter dit soort oproepen aanloopt en alle noodkreten vanuit de bevolking negeert? Eerst orde op zaken, eens kijken of al die OTS’en en UHP’s wel zo terecht zijn. Werken aan rehabilitatie en hereniging. Niet nog meer kinderen in de keten! En dat is precies wat er gebeurt als nu niet eens eindelijk een paar verantwoordelijken op gaan staan en op de rem gaan trappen!