Van: Stichting Écht Scheiden Zonder Schade
Onderwerp: Niet willen weten, maar moeten weten!
Datum: 1 juli 2020
Aan: Leden van de Tweede Kamer, Eerste Kamer, de pers, ministeries, wetenschappers, rechtbanken
 

Geachte mijnheer Wörsdorfer, beste Martin,

Wat gebeurt er nou?! Juist jij zou toch beter moeten weten en eerst de misstanden moeten adresseren voordat jij met het zoveelste persoonlijke initiatief komt, waarvan de vraag is of dit persoonlijke initiatief dé oplossing gaat bieden?

Wij weten samen het antwoord: niet.

Ik zie mezelf nog bij jou op jouw kamertje zitten. Uiteraard begon onze afspraak later dan afgesproken, maar was de afspraak wel exact op tijd afgelopen. Een afgedwongen afspraak. Dat wel. Tot twee keer toe zijn namelijk de Tweede Kamerleden (Koopmans en Thielen) van de VVD, die zich het probleem aantrokken en zich daarover uitspraken, overgezet naar een andere commissie. Tot twee keer toe geïnvesteerd, tot twee keer toe volkomen voor niets.

Ik heb jou toen gezegd niet diplomatiek te zijn. Dat ik er niet zit om aardig gevonden te worden. Dat ik zeg waar het op staat, maar ook goed heb nagedacht over passende oplossingen (en ja, dat doe ik niet alleen, dat weet je best). In eerste instantie probeerde jij nog de boel de bagatelliseren. Het zou toch niet zo erg zijn, als ik vertelde, enzovoort.

Weet je nog? Ik pakte mijn spullen bij elkaar en vertelde geen zin te hebben in een gesprek voor de bühne. O nee, of ik bleef zitten, want jij was wel degelijk betrokken en ja, jij wilde het verschil gaan maken.

Ik heb het gesprek hervat en helder uitgelegd welke belangen er spelen, die ten koste gaan van ouders en kinderen.

Daarna ben jij ‘het land ingegaan’. Jij hebt gesproken met andere ouders. Sommigen kwamen wat ongenuanceerd over… Ja, wat denk je zelf, het zal je maar overkomen dat het belangrijkste uit jouw leven, jouw kind, jou simpelweg wordt ontzegd, op basis van leugens en bedrog, met name juist door de instanties en rechtspraak, die zogenaamd ‘het belang van het kind’ centraal hebben staan.

Ook toen reageerde jij verrast. Alsof deze berichten voor het eerst tot jou kwamen. Zie je in hoeveel dedain daarbij komt te kijken? Nog steeds die ‘ja maar’, terwijl het aantal OTS’en ongekend is gestegen tot 450.000 in 2019!
Maar jij beloofde ons allemaal dat jij de misstanden zou gaan aanpakken.

Met andere woorden: 1 op de 9 kinderen wordt ‘begeleid’ door jeugdprofessionals. Een brevet van onvermogen voor de ouders; die kunnen het blijkbaar niet…

Wij hebben jou geattendeerd op de aantoonbaar biased (WODC) rapporten, op de onwetenschappelijke handreikingen, op de bewezen kind-onvriendelijke ‘ondervragingsmethoden’, op de kansen cirkels, op de Herziene Richtlijnen Scheiding en Jeugdigen, waar de bedenker(!) van de koninklijke weg (die duizenden levens van ouders en kinderen heeft vernietigd, door uitbanning/rust te legaliseren) weer een prominente positie krijgt om de koninklijke weg alsnog te promoten, terwijl de branche toegeeft geen enkele kijk op psychopathologie te hebben en niet goed geschoold is.

Wij hebben jou geattendeerd op de focusgroep waarheidsvinding, op een groep ouders, die zes weken elke donderdag naar het NJI (Utrecht) kwam. Tevergeefs, want hun bijdragen, zijn niet meegenomen in de rapportage waarop nota bene Brigitte Rijbroek (Erasmus Universiteit Rotterdam) gaat promoveren.

Wij hebben vragen gesteld over het idiote idee dat onze kinderen wel verantwoordelijk gehouden kunnen worden voor hun gedrag en uitspraken, terwijl de hersenen van jeugdige crimineeltjes niet volgroeid zijn. Kijk naar de recente uitspraak n.a.v. het vuurwerk drama veroorzaakt door twee kinderen.

Wij hebben jou gewezen op het machtsmisbruik, over het NIET-functioneren van de klachtenorganen, zoals het SKJ, omdat deze het eigen vlees keuren.

Wij hebben jou geattendeerd op de inkoop van zogenaamde wetenschappelijke rapporten! Die onze levens bepalen, vernielen, terwijl er niet één echte wetenschappelijke onderbouwing aanwezig is, om zo tegen de Rechten van de Mens en het Kind te kunnen handelen.

Wij hebben jou geattendeerd op het feit dat juist in opdracht van de ministeries VWS en JenV genderneutraliteit en psychopathologie (die intergenerationele overdacht komt ergens vandaan toch?!) niet mogen worden meegenomen waardoor jongeren afhankelijk worden gemaakt van een malafide ‘hulpverlening’ en dus niet leren het patroon te doorbreken.

Waardoor anamnese - diagnose en dan pas behandeling, gelijk de somatische zorg, onmogelijk is.

Wij hebben jou geattendeerd op het vreselijke spel dat de ministeries JenV en VWS met ouders spelen, waardoor elke mogelijke oplossing om ouderverstoting te stoppen, opzichtig wordt geboycot. Op het functioneren van het Expertteam Ouderverstoting, met hun zogenaamde ‘focusgroepen bijeenkomsten’ op 8 en 9 juniJij wilde er niets van vinden, hoe ouders zijn benaderd en behandeld, we moeten zogenaamd vertrouwen hebben in de uitkomst

Met andere woorden: jij wéét wat er speelt.

Hoe kan het zijn dat  uitgerekend jij niet de vragen stelt aan de ministers de Jonge en Dekker, die ertoe doen? Hoe kan het zijn dat wederom de Tweede Kamer zich laat verblinden door een uitgebreide brief van de ministers en 14 rapporten?

Hoe kan het zijn dat wederom de ouders als lastig worden betiteld door minister Dekker en dat de gehele Kamer braaf knikt als minister Dekker ijskoud stelt dat niet het grote aantal klagende ouders zorgen baart, maar dat de instanties VT, RvdK, het SKJ en de GI’s bezig zijn om de klachtenprocedures zo in te richten dat de uitvoerende jeugdprofessionals geen ‘last’ meer hebben van die ouders

Wij hebben de afgelopen maanden niet stil gezeten. Position papers geschreven, waarover praktijk gericht is nagedacht. Dat dit tegen het grote verdienmodel ingaat hoort niet het probleem te zijn, toch?!

De misstanden in de jeugdbescherming/jeugdzorg branche zijn ongekend groot. Deze zullen allereerst moeten worden opgeruimd, voordat er sprake kan zijn van een nieuw stelsel! Dát zou jouw missie moeten zijn. Niet weer de instanties en de overheid accommoderen.

Dus niet gereduceerd willen worden tot de persoon, zoals omschreven in de column van Syp Wynia (TPO, 27 juni jl); opdraven als er gestemd moet worden in de Tweede Kamer, maar dus wel politiek meegaan met de coalitie. Waarbij het eigen hart en geweten even wordt thuisgelaten, voorbehouden aan jouw eigen gezin.

Beste Martin, ik heb altijd geroepen dat het mij zal benieuwen hoeveel ruimte jij zou krijgen van de VVD.

Jij hebt ons, ouders en kinderen hoop gegeven. Dat geeft jou een morele verplichting.

Kijk, als die democratie dan toch niets voorstelt en jij dat verschil niet kan of durft te maken en ook nog eens jouw ego velen malen belangrijker vindt, dan werkelijk een volksvertegenwoordiger te zijn, doe dan helemaal níéts.

Kijk dan weg, zoals de rest van jouw Tweede Kamer genoten. Stel hooguit voor de bühne een vraag (antwoorden worden toch niet kritisch bekeken) en laat ons gewoon aan ons lot over.

Dan komt het gewoon aan op de komende verkiezingen en is het de vraag of de bevolking van Nederland deze flagrante misdaden tegen de mensheid (en we hebben de namen) toe zal blijven staan.

Vriendelijke groet,

Voorzitter Stichting Écht Scheiden Zonder Schade
Herken Ouderverstoting
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.erstoting.nl
W: www.herkenouderverstoting.nl