nlenfrde

 

 

Geachte volksvertegenwoordiger,

 

Of het nou op lokaal of landelijk gebied is, belangrijke ontwikkelingen willen wij u niet onthouden. 


Van begin af aan heeft Herken Ouderverstoting en stichting Écht Scheiden Zonder Schade de zorgen geuit over GIRFEC.


En ook al worden enkele garanties gesteld, het feit dat onze Minister Hugo de Jonge er niets in ziet om GIRFEC landelijk ‘uit te rollen’, hoort voor zichzelf te spreken.


https://www.rijksoverheid.nl/regering/bewindspersonen/hugo-de-jonge/documenten/kamerstukken/2020/01/27/kamerbrief-over-girfec-methode


Besef dat de jeugdbeschermingskosten juist extra toenemen, daar waar kinderen tegen kansencirkels worden gehouden, door mensen die niet capabel zijn.


Besef dat met de implementatie van GIRFEC, ook de afgeslankte/beloofde versie, iedereen met een jeugdzorg verleden, onder een vergrootglas komt te liggen. 


Juffen en meesters kunnen weer les gaan geven, in plaats van hun pedagogische mening te vertalen in allerlei rapporten en ouders in feite hun opvoeding/ouderrol onmogelijk maken.


Laten we het erop houden dat de introductie van GIRFEC, als pilot in Rotterdam, Tilburg en Haarlem, met goede intenties, plaats vindt. Echter, willen deze gemeenten de jeugdbeschermingskosten in de hand houden, is dit het moment om per direct deze kostbare exercitie te stoppen.


GIRFEC is zeker niet de tool om kindermishandeling aan te pakken. 


Wel kunnen wij u helpen bij het stoppen van ouderverstoting. Toch nog 10% van de mishandelde kinderen in uw gemeente, terwijl juist deze kinderen 50% van het jeugdbeschermingsbudget verbruiken aan contra productieve interventies, die enkel tot nog meer kosten en trauma leiden.


Graag komen wij daarover vertellen. Interesse? Schrijf naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.